Werken

Ik heb een baan gevonden

Op zoek naar een betaalde baan of stageplek? De medewerkers van de wijkwinkel kunnen u helpen met het zoeken van werk en solliciteren.

Ook zijn er regelmatig speciale leer-werktrajecten voor mensen met weinig ervaring of opleiding. We werken in de Wijkwinkel samen met andere instellingen in Crabbehof en andere wijken. U kunt een afspraak met ons  maken door binnen te lopen in de wijkwinkel. U kunt ook bellen op 078-6170016.

Tip: neem bij uw eerste afspraak een overzicht mee van gevolgde opleidingen en werkervaring, en sollicitaties die u eventueel heeft gedaan. Ik spreek uit ervaring, want met hulp van de Wijkwinkel heb ook ik een baan gevonden! Hier vindt u trouwens een actueel vacatureoverzicht.

werken_wijkbakfiets_breed
Misschien kan de Stichting Wijk voor Wijk u ook verder helpen. Zij biedt bewoners praktische hulp en zorgt voor werkgelegenheid in de eigen wijk. Heeft uw tuin een opknapbeurt nodig of moet het plafond gewit worden? Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of zoekt u een re-integratiewerkplek? Kijk dan voor meer informatie op www.wijkvoorwijk.nl
werken_overleg_breed


Project “Van wijk naar werk”

Dit project heeft tot doel jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (met of zonder uitkering) binnen korte tijd aan werk te helpen. Door middel van een verkorte vakopleiding kunnen zij namelijk na zes weken al aan de slag.

Het is de bedoeling om binnen een jaar vijf groepen van 10 mensen op te leiden en te plaatsen bij een werkgever. De kandidaten die hun opleiding succesvol doorlopen, krijgen gegarandeerd een baan. De uitstroomrichtingen zijn steigerbouw en asbestsanering.

Traject

1. Intake en kennismaking:
Tijdens een intake wordt gekeken of de kandidaat geschikt is om het betreffende traject te doorlopen. Voordat een nieuwe groep start, maken de kandidaten kennis met hun toekomstige werkgever, de opleider en het projectteam.

2. Training, houding en gedrag
Deze training van een week is bedoeld om jongeren beter voor te bereiden op hun positie als werknemer. Ze krijgen persoonlijke coaching met als doel dat deelnemers positief, gemotiveerd en geactiveerd raken. Zelf verantwoordelijkheid nemen is hierin een belangrijk thema. Ook worden ze bewuster gemaakt van wat ze uitstralen, wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen.

3. Vakopleiding
De verkorte vakopleiding is een combinatie van theorie- en praktijkonderwijs. Vier weken lang krijgen de kandidaten een training om de basiskennis en -vaardigheden van het vak onder de knie te krijgen. Er wordt geoefend in een speciale leeromgeving. Het praktijk- en het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen.

4. Aan de slag
Als de opleiding succesvol is afgrond kan de kandidaat gelijk aan de slag!
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Sociaal Fonds.

Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst