Spoorpark

Met een boekje in het gras

Het Spoorpark is een mooi park met sport- en recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Ingericht met veel bomen, groen en natuurlijke wandelpaden en speelplekken.

Het park nodigt vooral uit tot actief zijn en spelen. Maar ook met een boekje in het gras liggen is er heerlijk. Alles kan!

  • Op een van de vele grasveldjes kun je bijvoorbeeld picknicken, voetballen of gewoon lekker in het gras liggen.
  • In het midden van het park ligt een geasfalteerd sportveld, wat omringd is door een skatebaan. Het is sportveld is een Krajicek Playground. Dit betekent dat er veel sportieve activiteiten georganiseerd worden voor en door wijkbewoners, met steun van de Krajicek Foundation.
  • Voor kinderen is er een veilige, maar spannende speelvijver. Via stepping stones, houtblokken of een bruggetje komen ze van het vasteland naar een eilandje in het midden van de vijver. Direct er naast ligt een vier meter hoge Speelheuvel. Op de heuvel ligt tussen de bomen en struiken een fort van houten palen verscholen.

spoorpark_watereiland_breed
In het spoorpark zijn geen honden toegestaan, behalve op de groenstrook langs het spoor. Het park is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.