Archief

Scholieren don Bosco versieren milieustraatjes

Scholieren van groep 7 en 8 van basisschool Don Bosco hebben op vrijdag 20 september de stoeptegels rondom twee milieustraatjes in Crabbehof versierd. Wethouder Rinette Reynvaan gaf het startsein voor de actie en hielp mee.

In Dordrecht vindt op dit moment de afvalinzamelingproef ‘Dordts afval wordt grondstof’ plaats. Tijdens die proef wordt in twee buurten een andere manier van afval gescheiden inzamelen uitgeprobeerd. Een deel van de bewoners van Crabbehof kunnen hun afval beter gescheiden aanbieden doordat er mini-milieustraatjes zijn ingericht waarin zij papier, kunststof, GFT en restafval kwijt kunnen. De kinderen uit groepen 7 en 8 van basisschool Don Bosco versierden samen met wethouder Rinette Reynvaan twee van deze milieustraatjes: één in de Van Karnebeekstraat en één aan de Groen van Prinstererweg.

DSCN0159

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen waren erg enthousiast over de actie: “We gingen de straten waar allemaal vuilnisbakken waren met graffiti versieren. Het was heel leuk. We hadden heel veel kunstwerken gemaakt en sommige waren ook echt heel mooi geworden. Er waren veel kinderen die meededen ener was ook een cameraploeg gekomen”, vertelt Dea. Conzalo zei: “Als ik bijvoorbeeld met mijn vrienden ben en als ze afval op  de grond gooien, zeg ik dat ze het gewoon op moeten ruimen. En ik vond het ook heel leuk deze tekeningen”.

Juf Ingrid Miener was trots op haar leerlingen: “Ik vind dat de kinderen fantastische kunstwerken hebben gemaakt en ik ben heel trots op ze. Ik hoop dat de buurtbewoners nu milieubewuster worden, dat ze denken ‘het is leuk is om iets in deze bak te gooien en ik ga goed het afval scheiden’. En ik hoop dat de kinderen een klein beetje hebben bijgedragen aan een beter milieu in Crabbehof.” Ook wethouder Rinette Reynvaan vond dat de leerlingen het goed deden: “Het is heel goed dat kinderen van de Don Bosco school hier zo betrokken zijn en ook thuis zullen vertellen hoe belangrijk het is om afval te scheiden.”

De proef Dordt Afval wordt grondstof duurt tot en met mei 2014 en vindt plaats in een deel van de Binnenstad en in een deel van Crabbehof. Met de proef willen de gemeente en HVC onderzoeken welke methode het beste werkt om meer afval apart in te zamelen.