Archief

Proef afvalscheiding van start in Crabbehof

Op 2 september starten de gemeente Dordrecht en HVC met een afvalproef om meer gescheiden afval in te zamelen. Voor de proef zijn twee gebieden geselecteerd: één in de binnenstad en één in Crabbehof. Doel van de proef is te testen hoe de afvalscheiding verbeterd kan worden. De proef duurt tot 1 mei 2014.

Uw afval een tweede leven!
Afval is vaak heel waardevol. Afval kan na bewerking namelijk weer grondstof zijn voor nieuwe producten. De gemeente Dordrecht wil meer grondstoffen uit het afval halen en zo bijdragen aan een beter milieu. De hulp van bewoners is daarbij hard nodig. Want om meer grondstoffen uit afval te halen, moet het afval beter gescheiden worden.

In de Scheidingswijzer is precies te lezen welk afval u gescheiden kunt aanbieden.

Wat is het proefgebied in Crabbehof?
Het proefgebied ligt tussen de Vorrinklaan en de Groen van Prinstererweg. We vragen bewoners van de hoogbouw in deze buurt mee te doen met de proef.

Hoe werkt het?
In het proefgebied worden mini milieustraatjes ingericht. Naast de huidige (ondergrondse) containers voor restafval worden er ook containers geplaatst voor plastic, oud papier en gft. Voor gft en papier worden (extra) losse verzamelcontainers geplaatst. Voor plastic wordt een aantal ondergrondse containers vrijgemaakt. De containers kunnen met de bestaande pas geopend worden.

Startpakketten
Op 26, 27, 28 en 29 augustus worden (in de avonduren) de startpakketten huis-aan-huis uitgedeeld. Startpakketten bestaan uit: gft emmertje, biozakken en plastic hero zakken.

Meer informatie?
U kunt met uw vragen terecht bij klantenservice van HVC Inzameling tel. 0800 – 0700 of mail naar grondstoffen@dordrecht.nl.

milieustraatje a kuyperweg