Nieuws

Nationale Sportweek in Dordrecht 2014

Supersportief of intens in sport geïnteresseerd maar toch nog niet die laatste stap naar een sportclub of –activiteit durven nemen? Inwoners van Dordrecht kunnen zich laten meevoeren tijdens de Nationale Sportweek, die ook in sportstad Dordrecht van 18 tot en met 26 april prominent op de kalender staat. ‘Ik neem je mee’ is de slogan die dit jaar aan de Nationale Sportweek is verbonden. Met een uitnodiging tot deelname aan het Dordtse Sportfestijn, de Koningsspelen en/of het speciale aanbod bij sportclubs, wordt die boodschap ook in Dordrecht uitgedragen.

Dordtse Sportfestijn
Op Goede Vrijdag 18 april is er het Dordtse Sportfestijn voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar en hun ouder(s). Van 12.30 tot 15.00 uur kunnen zij in de veelzijdige Sportboulevard op een leuke manier kennismaken met een diverse ijs-, zaal-, veld- en watersporten zoals ijshockey, honkbal, waterpolo, dans, judo en nog véél meer. Naast sportactiviteiten, vullen spetterende demonstraties en entertainment het programma. De deelnemersbijdrage is €2 per duo ouder-kind.

Speciaal aanbod bij sportclubs
Diverse sportclubs zetten hun deuren wagenwijd open en laten Dordtenaren vrijblijvend ervaren hoe leuk sport is. Zo kan onder andere geproefd worden van Cardio Boxing, Believe in Fit, voetbal en tennis.

Koningsspelen
Op vrijdag 25 april zullen in Dordrecht ruim 5400 kinderen en 508 leerkrachten van 25 Dordtse basisscholen meedoen aan de Koningsspelen. De meeste scholen starten de dag met een Koningsontbijt, gevolgd door de Koningssportdag. De invulling van deze sportieve en actieve dag is per school verschillend. Ook voor de kinderen die vrij zijn van school, in verband met de meivakantie, is er een sportief aanbod, bijvoorbeeld zwemmen, paintballen of klimmen.

Ga voor meer informatie naar www.dordtsport.nl.