Nieuws

Gratis Bewegen, gewoon doen!

Onder die naam startte Doe ff Gezond eind september een nieuwe jaarcampagne. Ze volgt hiermee de landelijke thema-aanpak van JOGG. ‘Gratis Bewegen’ kan in Dordrecht overal en altijd, ook in de eigen wijk. Iedereen beweegt de hele dag door. De één meer dan de ander. Doe ff Gezond wil de Dordtse jeugd stimuleren dagelijks meer te gaan bewegen door kinderen en hun ouders te laten zien hoe gemakkelijk bewegen en sporten kan zijn.

Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of fietsen naar school. Voldoende bewegen is de gewoonste zaak van de wereld en past bij een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Vanaf eind september vinden in Dordrecht-West diverse activiteiten plaats om de jeugd bewust te maken van de verschillende mogelijkheden om Gratis te Bewegen en te stimuleren dat kinderen en jongeren meer gaan bewegen. Niet alleen bij de jeugd zelf, maar ook in de wijken, bij ouders, consultatiebureaus, kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen zal de aandacht gevestigd worden op Gratis Bewegen. Zo worden onder andere verschillende materialen verspreid; folders voor ouders, posters, digitale informatiepakketten voor professionals, een Gratis Beweegpakket met spelbeschrijvingen voor de Doe ff Gezond-scholen en passende materialen voor ouders van jonge kinderen en te gebruiken in de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Daarnaast zullen de buurtsportcoaches de bestaande activiteiten op de trapveldjes en playgrounds in de wijken extra onder de aandacht brengen en betrekken we de doelgroep via social media. Het effect van de Gratis Bewegen campagne gaan we o.a. meten via de fittesten waaraan de Doe ff Gezond basisscholen elk schooljaar in september meedoen.

bordje-speeltuin_online

 

 

 

 

Op de themapagina Gratis Bewegen vindt je meer informatie over de campagne in Dordrecht. Volg Doe ff Gezond ook op twitter en facebook en maak kans op een Gratis Beweegpakket!