Nieuws

Doe je ook mee aan Burendag?

Zou je je buren eens wat beter willen leren kennen? Of wil je juist samen met je buren iets doen voor de buurt? Burendag is een speciale dag waarop buren iets voor elkaar en hun buurt kunnen doen. Buren die een activiteit willen organiseren kunnen hiervoor geld aanvragen bij het Oranje Fonds. Doe je ook mee?

WAT IS BURENDAG?
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je buren en de buurt viert op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en/of voor de buurt. Buurten worden hier leuker en beter van!

WAT KAN IK ORGANISEREN?
Dat mag je zelf bepalen! Er zijn veel mogelijkheden. Het hoeft niet moeilijk of uitgebreid te zijn, iedereen kan wel iets doen. Wat belangrijk is, is dat het activiteit is die je samen met je buren organiseert!LOGO icoontjes

HOE KOM IK AAN GELD?
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts stellen een maximaal bedrag (€450,-) beschikbaar voor activiteiten op of rondom Burendag. Je kunt niet overal geld voor aanvragen, er zijn een aantal voorwaarden waar de actie aan moet voldoen. Op www.burendag.nl vind je de voorwaarden voor het aanvragen van geld, en kun je een aanvraag doen.

Huurders van Trivire kunnen ook een aanvraag doen voor het Trivire Tientje. Daarmee kun je  voor elke persoon tien euro aanvragen bij het organiseren van een gezamenlijke activiteit. Op www.trivire.nl vind je de voorwaarden en een aanvraagformulier.

 

MEER INFORMATIE OF HULP?
Het Initiatiefteam Dordt-West staat klaar om mee te denken over je activiteit voor burendag! Het team maakt je graag wegwijs in de wijk, en weet waar je hulp kunt krijgen of spullen kunt lenen.

Ook voor het aanmelden van je activiteit en het aanvragen van geld kun je hulp inroepen. Neem hiervoor contact op met Jan-Dirk Costeris: 06 – 53 23 06 99/ jd.costeris@crabbehof.nl of Mariska Wagner: 06 – 20 63 47 73/ m.wagner@crabbehof.nl

Kijk ook op www.burendag.nl, www.facebook.com/burendag en www.facebook.com/burendagdordrecht