Nieuws

Crabbehoeve: nieuwe bestemming voor speeltuingebouw in Crabbehof

Het gebouw en de grond van de oude Speeltuinvereniging aan de Van Karnebeekstraat in Crabbehof is vrijgekomen. In eerste instantie zou er gesloopt worden, waarna de grond zeker 10 jaar braak zou komen te liggen. Nu heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen. Het gebouw zal onderdak bieden aan activiteiten in de wijk en buiten is er ruimte voor een groenproject.

Buurtbewoners zijn enthousiast aan de slag om het oude speeltuingebouw een nieuwe bestemming te geven. Ze hebben inmiddels een bestuur van zes leden gevormd. Het team van de wijkwinkel ondersteunt hen hierbij. De wens van de bewoners is Crabbehof kleurrijker, mooier en leuker maken. Een mooi en creatief proces.

Wens
De bewoners dromen over een grote moestuin, een strookje boomgaard, een mooie bloementuin, een verkoelingsplek onder de bomen, een terras en een gebouwtje waar leuke, gezellige en leerzame uurtjes kunnen worden doorgebracht. Ondertussen is de grond rijp voor verbouwing en zijn de eerste schetsen gemaakt. Bij dit project draait het om zelfredzaamheid. Het gebouw wordt ingezet voor en door de wijk. Een aantal winkeliers in Crabbehof willen de plannen ondersteunen.

Kom ook langs!
Team Crabbehoeve kan alle hulp, enthousiasme, energie, vakkundigheid en creativiteit van de wijk gebruiken. Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over het project? Of heeft u iets te bieden en wilt u meedoen? Dan kunt u iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur langskomen bij Crabbehoeve.

Alle vorderingen zijn te volgen op de Facebookpagina van Crabbehoeve: https://www.facebook.com/BewonersbedrijfCrabbehof

Crabbehoeve